Toți diferiți, toți egali, la Căușeni

Consiliul pentru egalitate, în contextul campaniei „Toți diferiți, toți egali”, a mers astăzi la Căușeni pentru a se întâlni cu refugiații/tele din Ucraina care s-au stabilit în acest oraș, precum și cu funcționarele publice de aici.

În cadrul celei de a doua runde de sesiuni de informare cu privire la egalitate și nediscriminare, experții din cadrul Consiliului au informat refugiații/tele cu privire la instrumentele existente în țara noastră întru apărarea drepturilor lor în cazuri de discriminare, iar funcționarelor publice le-au fost prezentarea criteriile protejate în Moldova, precum și cadrul național de protecție a drepturilor omului.

„Este important să recunoaștem și să respectăm diferențele dintre oameni, dar să nu uităm că toți suntem egali în esența noastră umană. Este important ca semnul de egalitate să-l punem în relațiile pe care le împărtășim cu cei din jurul nostru, nu în ceea ce considerăm că așteaptă ceilalți de la noi. Respectul față de cei de lângă noi este și semnul de egalitate și posibilitate pe care noi ne o putem oferi necondiționat de a conviețui cu ceilalți”, a menționat Yan Feldman, președintele Consiliului pentru egalitate.

De menționat, campania „Toți diferiți, toți egali”  va continua cu o rundă de dezbateri a tinerilor/relor din Republica Moldova și Ucraina.

Tinerii/rele care se vor înscrie completând formularul:

https://docs.google.com/forms/d/1Wi5Kn_K2889hdMvqQYtL4buMdw7qDHgeAw7vJu55VR4/edit

vor beneficia de:

  • vizită la Consiliul;
  • discuții cu membrii Consiliului despre cum este asigurată egalitatea de șanse în Moldova;
  • cunoștințe cu privire la cum acționează și pe cine protejează Consiliul, precum și ce instrumente au oamenii pentru a lupta cu discriminarea;
  • jurizare a reprezentanților/telor Consiliului, PNUD, asistați de trainer certificat în dezbateri;
  • premii simbolice.

Această activitate este realizată de Consiliul pentru egalitate cu sprijinul proiectului „Promovarea securității umane prin incluziune socio-economică”, finanțat de Guvernul Japoniei prin Fondul Organizației Națiunilor Unite pentru Securitate Umană (UNTFHS) și implementat de Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) și Organizația Internațională a Migrației (OIM).