Participanți ai Școlii de Vară „Democrația Aplicată” în vizită de studiu la Consiliul

Consiliul pentru egalitate a fost gazda unei vizite de studiu pentru un grup de 20 de studenți ai diferitor facultăți din cadrul universităților din țară, participanți ai Școlii de Vară „Democrația Aplicată”, organizată de Centrul de Resurse Juridice din Moldova.

Scopul vizitei a fost formarea unei viziuni asupra drepturilor omului din perspectiva egalității, toleranței și incluziunii.

Președintele Consiliului, Ian Feldman, a vorbit participanților despre rolul Consiliului pentru egalitate în prevenirea și combaterea discriminării și asigurarea egalității, explicând modalitatea de depunere a plângerii și procedura de examinare a acesteia. Totodată, președintele Consiliului a adus în atenția studenților cazuistica Consiliului pe anumite domenii.

„Astfel de vizite sunt importante și au scopul de a crește gradul de conștientizare și înțelegere a problemelor existente în domeniul prevenirii și combaterii discriminări în Republica Moldova, precum și să încurajeze promovarea drepturilor omului, gândirea critică și activismul civic în rândul studenților și tinerilor profesioniști”, a menționat Ian Feldman, președintele Consiliului.

În cadrul vizitei participanții s-au interesat și despre impactul recomandărilor și prescripțiilor Consiliului la nivel de societate.