Parlamentul a numit o nouă componență a Consiliului pentru egalitate

Joi, 28 martie 2024 – Parlamentul Republicii Moldova a votat în ședință plenară noua componență a Consiliului pentru egalitate.

Consiliul este un organ colegial constituit din 5 membri, care nu au apartenență politică, sunt numiți de Parlament pe o perioadă de 5 ani, 3 dintre membri fiind reprezentanți ai societății civile.

Noii membri numiți de Parlamentul Republicii Moldova sunt Ian FELDMAN, Carolina BAGRIN, Gheorghina DRUMEA, Victorina LUCA și Andrei LUNGU.

Conform legislației, membrii Consiliului au următoarele atribuții:

  • soluționează plângerile depuse;
  • sesizează Consiliul despre existența unei fapte de discriminare;
  • propun soluționarea amiabilă a conflictelor apărute în urma săvârșirii faptelor discriminatorii, prin concilierea părților și căutarea unei soluții reciproc acceptabile;
  • exercită și alte atribuții stabilite de Legea cu privire la asigurarea egalității și de Regulamentul de activitate al Consiliului.

Selectarea candidaților la funcția de membru al Consiliului pentru egalitate s-a desfășurat în temeiul Hotărârii Parlamentului nr. 13 din 01.02.2024, în conformitate cu art. 11 din Legea nr. 121/2012 cu privire la asigurarea egalității și în limita atribuțiilor stabilite de Regulamentul privind organizarea și desfășurarea concursului public pentru selectarea candidaților la funcția de membru al Consiliului pentru egalitate, aprobat prin Decizia CS/13-02 nr. 01 din 02 februarie 2024.