Noi metode și instrumente de protecție și promovare a drepturilor omului, în fața provocărilor și realităților contemporane

Ian Feldman, președintele Consiliului pentru egalitate, participă astăzi la Conferința Internațională cu genericul „Protecția și promovarea drepturilor fundamentale ale omului în contextul noilor provocări și realități existente în societățile moderne”, organizată de către Oficiul Avocatului Poporului în cadrul celei de a 25-a aniversări a instituției.

Ian Feldman a vorbit participanților în cadrul unei sesiuni despre rolul drepturilor omului și egalității în coeziunea socială. „Creșterea nivelului de coeziune socială este indisolubil legat de nivelul de respectare a drepturilor omului și egalității în societate. Instituțiile independente pentru protecția drepturilor omului prin jurisprudență, studii și rapoartele lor arată domeniile/sferele de intervenție, însă e necesar să existe voință politică pentru a îndrepta toate eforturile statului spre îmbunătățirea coeziunii sociale. Această retușare trebuie sa stea la baza tuturor politicilor statului”, a punctat Ian Feldman, președintele Consiliului pentru egalitate.

Menționăm că, evenimentul are drept scop de a crea un cadru favorabil pentru schimbul de cunoștințe, experiențe și perspective între participanții din domeniul protecției și promovării drepturilor omului.