Militarii Armatei Naționale instruiți în domeniul nediscriminării

La 04 iunie 2024, Consiliul pentru egalitate a dat startul unei serii de sesiuni de instruire în domeniul nediscriminării pentru militarii în termen și prin contract din cadrul Armatei Naționale.

La prima sesiune de acest gen, membra Consiliului, Victorina Luca a instruit  40 de militari care își desfășoară serviciul militar la unitatea din orașul Căușeni.

Aceștia au fost familiarizați cu noțiunea de discriminare, formele de discriminare și criteriile în baza cărora au loc cele mai dese fapte de discriminare. Totodată, militarii au fost informați despre mecanismul de revendicare a dreptului la egalitate, inclusiv în timp ce își desfășoară serviciul militar în termen sau prin contract.

„Instruirile în domeniul nediscriminării sunt esențiale în asigurarea unui mediu echitabil și respectuos în cadrul Armatei Naționale. Ne dorim ca toți militarii să fie conștienți de importanța egalității și să contribuie activ la promovarea acesteia”, a punctat Victorina Luca, membra Consiliului pentru Egalitate.

De menționat că, în perioada iunie-septembrie 2024, Consiliul va desfășura 10 sesiuni de instruire în unitățile militare ale Armatei Naționale din municipiile Bălți, Cahul și satul Bulboaca. Aceste acțiuni sunt realizate de Consiliu în conformitate cu Planul activităților de instruire și informare în domeniul prevenirii și combaterii discriminării pentru anul 2024.