Importanța legii privind asigurarea egalităţii, rezultatele dezbaterii

Au trecut 4 ani de la adoptarea Legii 121 privind asigurarea egalităţii. Totuşi, chiar și după această perioadă de timp legea continuă să stârnească controverse, fiind susținută de unii şi totodată, contestată de alții. Conform unui sondaj realizat în Moldova, 82% din populația țării consideră că în societate există discriminare, fiecare a patra persoană s-a confruntat cu o situație de discriminare, iar fiecare a treia a fost martor al unui astfel de caz.

Pe 6 iunie, Consiliul pentru prevenirea şi eliminarea discriminării şi asigurarea egalităţii a lansat campania de informare #OameniBuni prin care își propune să popularizeze prevederile legii 121. În cadrul dezbaterii #37, am întrebat utilizatorii noștri cât de importantă este această lege pentru ei. Din cei care au participat la dezbatere, 62% au afirmat că este o lege importantă.

Rezultatele complete ale dezbaterii le vedeți mai jos:

Câteva opinii ale utilizatorilor la acest subiect:

Dorin L: Legile nu vor inlocui niciodata omenia oamenilor

Boris Constantinov: Angajatorul este obligat să amplaseze în locuri accesibile pentru toţi salariaţii prevederile legale care garantează respectarea egalităţii

Oxana Gumennaia: DESIGUR DA! Cele mai discriminate in RM sunt persoane cu dizabilitati cum arata statistica Consiliului. Legea 121 acoda un mecanizm eficient pentru a restabili in drepturi pe ei.

Irina Ștefăneț: Cu siguranta DA, insa intr-o tara in care nici legile fundamentale nu sunt respectate, nu obtii dreptate asa usor. Trebuie sa mai asteptam niste ani ca sa se adapteze moldovenii..

Sursa: Debates.md