Linia fierbinte (Apel de pe telefonul fix)

0-8003-3388

Ambasadorul SUA, Kent D.Logsdon în visită la Consiliul pentru egalitate

Astăzi la Consiliul pentru egalitate s-a desfășurat vizita de lucru a Ambasadorului SUA în Republica Moldova, dl Kent D.Logsdon.

În cadrul întrevederii, președintele Consiliului a făcut o prezentare generală a instituției, referindu-se la atribuțiile și mandatul acesteia, aspecte legate de activitate și cele mai importante provocări.  Excelența Sa a ținut să se informeze îndeosebi despre fenomenul discriminării în Republica Moldova, reieșind din ultimele date pe care le deține Consiliul, obținute în baza celui mai recent studiu privind percepțiile și atitudinile față de egalitate și a raportului general privind discriminarea pentru anul 2021.

Dl Kent D. Logsdon s-a arătat receptiv și dispus să susțină Consiliul în parcursul său de combatere a discriminării și asigurare a egalității pentru toate persoanele aflate pe teritoriul țării.

Fiind cel mai important mecanism național de protecție împotriva discriminării, Consiliul s-a bucurat întotdeauna de susținerea și implicarea nu doar a instituțiilor naționale și internaționale din domeniul drepturilor omului, dar și din partea misiunilor diplomatice din țara noastră. Acest lucru ne întărește convingerea că inspirăm încredere, că eforturile noastre sunt încurajate și că putem miza întotdeauna pe ajutor din partea partenerilor.