LEOVA: Fie ploaia cât de mare, noi lucrăm la informare

În pofida codului galben de ploi, echipa Campaniei de informare ”Caravana Nediscriminării” a realizat, sâmbătă 8 octombrie 2016, sesiunea de informare orientată spre creșterea gradului de abilitare juridică a populației, pentru a-și revendica dreptul la egalitate și nediscriminare, în temeiul Legii nr. 121 din 25 mai 2012 cu privire la asigurarea egalității.

La eveniment au participat circa 100 de oameni: liceeni, reprezentanții  locali din cadrul asistenței sociale, administrației publice locale și educației ș.a. În cadrul sesiunii de informare în domeniul nediscriminării  participanții au primit  răspunsuri la întrebările cheie: ce este discriminarea, care sunt criteriile discriminării și unde se poate adresa cetățeanul în cazul constatării discriminării.

Totodată, participanții au urmărit un film documentar care reflecta cazurile de discriminare înregistrate în Republica Moldova. Documentarul a fost realizat de către Centrul Independent de Jurnalism. Apoi au urmat dezbateri la subiectul discriminării prin prisma obligațiilor ce le revin administrațiilor publice locale.

Echipa Campaniei de informare ”Caravana Nediscriminării” vine cu aprecieri și mulțumiri către voluntarii care ne-au fost alături în ziua de sâmbătă, precum și Asociației obștești ”Parteneriat social”, Primăriei și Consiliului Raional Leova.

Campania de informare ,,CARAVANA NEDISCRIMINĂRII” este organizată în perioada 30 septembrie – 14 octombrie 2016,  în trei orașe ale țării :  Ialoveni, Leova și Soroca și este orientată spre creșterea gradului de abilitare juridică a populației, pentru a-și revendica dreptul la egalitate și nediscriminare, în temeiul Legii nr. 121 din 25 mai 2012 cu privire la asigurarea egalității.

Următoarea sesiune de informare va avea loc la Soroca, pe 14 octombrie, curent. Campania este organizată în cadrul proiectului ”Consolidarea capacității sistemului național din Republica Moldova în vederea combaterii fenomenului de discriminare prin intermediul participării societății civile”. Proiectul este implementat de către Institutul de Politici Publice și Consiliul pentru prevenirea și eliminarea discriminării și asigurarea egalității din Moldova în parteneriat cu Consiliului National pentru Combaterea Discriminării (CNCD) din România și Institutul pentru Politici Publice din România.

Proiectul este susținut financiar de către Uniunea Europeană prin Instrumentul European pentru Democrație și Drepturile Omului și cofinanțat de către Programul Egalitate și Participare Civică a Fundației Soros-Moldova.

Foto: Natalia Gârbu