Egalitate între generații!

Consiliul pentru prevenirea şi eliminarea discriminării şi asigurarea egalităţii (Consiliul pentru Egalitate) anunţă lansarea campaniei de sensibilizare „Învățăm prin dialogul între generații”, realizată în cadrul unui proiect al Consiliului Europei, cofinanţat de Uniunea Europeană.

În cadrul campaniei lansăm o serie de spoturi video prin care încurajăm persoanele de vârstă pensionară să rămână active, iar tinerilor le arătăm modele de comunicare între generații, astfel contribuind la reducerea distanței sociale și la integrarea persoanelor vârstnice în diverse activităţi și în viața social-culturală a țării.

Spoturile video sunt realizate în versiune completă şi teaser, în română şi rusă.

Datele statistice ale Consiliului prezintă vârsta drept unul dintre criteriile protejate de lege frecvent invocate în plângerile înregistrate, fapt ce a conturat necesitatea realizării unei campanii de informare și sensibilizare ce promovează valorile interumane și consolidarea dialogului între generații.

Prin conjugarea eforturilor comune vom reuși să aducem o schimbare pozitivă a atitudinilor în societate!

Reamintim că anul 2018 a fost declarat de Consiliu Anul dialogului între generații și al gratitudinii față de persoanele 60plus.

Puteţi vizualiza toate spoturile campaniei pe canalul de Youtube al Consiliului pentru Egalitate:

https://goo.gl/BgFCCP.

De asemenea, puteţi descărca oricare dintre spoturi aici (copiaţi linkul în bara de adrese): https://drive.google.com/drive/folders/1tIiQiR23mbvTG74RFLUh6S7zhyjDvDyG?usp=sharing

Conform deciziei CCA din 14 martie (anexată), versiunile scurte (teaser) au fost recomandate spre difuzare mass-media.

Consiliul pentru Egalitate solicită respectuos instituţiilor media să difuzeze spoturile campaniei, pentru a contribui la schimbarea percepţiei publice despre îmbătrânire, de la neputinţă – la experienţă şi apropierea mai mare între generaţii, ceea ce, treptat va duce la reducerea discriminării pe criteriul vârstă în Moldova.