La Strasbourg are loc lansarea standardelor pentru funcționarea organismelor de promovare a egalității

Astăzi,  24 mai, Președintele Consiliului Ian Feldman, participă la seminarul de Lansare a Recomandării de politică generală nr. 2 a Comisiei Europene împotriva Rasismului și Intoleranței. Eveniment desfășurat la Strasbourg.

Prima parte a ședinței este dedicată lansării standardelor revizuite ale ECRI pentru înființarea și funcționarea organismelor de promovare a egalității, care sunt prevăzute în Recomandarea de politică generală nr2. Ele se bazează pe bunele practici existente și se concentrează asupra elementelor-cheie pentru crearea, independența și funcționarea eficientă a organismelor de promovare a egalității. Obiectivul principal al sesiunii  vizează sprijinirea punerii în aplicare a unor standarde mai stricte pentru organismele de promovare a egalității în statele membre.

Sesiunea de după-amiază se axează pe bunele practici ale organismelor de promovare a egalității în lupta împotriva discursului de ură, inclusiv prin conștientizarea, cercetarea și colectarea de date, asistența victimelor și luarea deciziilor privind plângerile. Scopul sesiunii este de a discuta despre rolul organelor de promovare a egalității în combaterea utilizării discursului de ură, subliniind realizările și domeniile de îmbunătățire.

Comisia Europeană împotriva Rasismului şi Intoleranţei ECRI, totodată,  desfășoară activități de monitorizare a statelor membre ale Consiliului Europei, în cadrul cărora este analizată situația cu privire la rasism şi intoleranță înaintând recomandări de îmbunătățire a aspectelor