Victorina Luca, membră a Consiliului pentru egalitate premiată de către Secretatul de stat al SUA, Antony J. Blinken

Membrei Consiliului pentru egalitate, Victorina Luca, i-a fost decernat Premiul Secretarului de Stat al SUA pentru Campionii Globali Anti-Racism (GARC).

În cadrul primei ceremonii anuale de acest gen, desfășurată la 09 august curent la Departamentul de Stat al SUA, Secretarul de stat al Statelor Unite al Americii (SUA), Antony J. Blinken a premiat lideri ai societății civile din întreaga lume care prin curaj, forță, angajament excepțional promovează drepturile omului ale membrilor comunităților rasiale și etnice precum și a popoarelor indigene marginalizate, inclusiv ale persoanelor de origine africană, ale romilor și ale membrilor castei Dalit, precum și pentru combaterea rasismului sistemic, a discriminării și a xenofobiei în comunitățile lor.

Este de menționat că, din lista premianților din 2023 fac parte și: Kari Guajajara din  Brazilia; Oswaldo Bilbao Lobatón – Peru; Rani Yan Yan – Bangladesh; Saadia Mosbah – Tunisia și Sarswati Nepali din Nepal.

Victorina Luca, în contextul evenimentului,  va avea întâlniri la nivel înalt cu oficiali guvernamentali americani și cu lideri ai societății civile din SUA pentru a-și oferi experiența și a face schimb de idei privind promovarea echității și justiției rasiale.