„Oameni buni” – o campanie de popularizare a Legii privind asigurarea egalității, cel mai important instrument legislativ de apărare a tuturor persoanelor care trăiesc în Republica Moldova

Pe parcursul lunii iunie, Consiliul pentru prevenirea şi eliminarea discriminării şi asigurarea egalităţii va organiza o serie de acțiuni anti-discriminare.

„Oameni buni” – o campanie de popularizare a Legii privind asigurarea egalității, cel mai important instrument legislativ de apărare a tuturor persoanelor care trăiesc în Republica Moldova. „Cifrele arată că în Republica Moldova există discriminare, că peste 80 la sută din oameni știu că discriminarea există, iar fiecare al patrulea locuitor al țării s-a simțit discriminat. În aceste condiții nu putem vorbi doar despre o problemă a minorităților sexuale sau a oamenilor cu necesități speciale. Este clar o problemă care vizează pe fiecare. Și fiecare din noi trebuie să se implice, pentru că nu există în lumea modernă un portret de om standard la care să ne raportăm. Vă asigur că pentru fiecare se găsește un pretext de discriminare. Iată de ce legea 121 este pentru toți, pentru toți oamenii buni” a afirmat Ian Feldman, preşedintele Consiliului pentru prevenirea şi eliminarea discriminării şi asigurarea egalităţii, în cadrul unei conferințe de presă organizată azi 6 iunie 2016.

În cadrul conferinţei de presă a fost lansată prima serie de spoturi video care vin să scoată în evidenţă adevăratele valori umane care stau în spatele micilor diferențe cu care ne naștem sau pe care le dobîndim.

Tot în cadrul campaniei, platforma debates.md a lansat o dezbatere despre importanţa Legii 121, unde fiecare utilizator îşi poate exprima părerea și aduce argumente despre cît de necesară este o lege pentru asigurarea egalității pentru Republica Moldova și populația ei.

Campania desfășurată de Consiliu cu suportul ONU în Moldova este de asemenea susţinută de către Coaliţia Nediscriminare, Promo-Lex, CRJM și altor organizații non-guvernamentale care militează pentru asigurarea egalităţi și respectarea drepturile tuturor persoanelor care trăiesc pe teritoriul Republicii Moldova. Acesta campanie este organizată cu suportul proiectului „Susținerea Instituțiilor Naționale pentru Protecția și Promovarea Drepturilor Omului (INPPDO) conform recomandărilor Comitetelor Convențiilor ONU și Revizuirii Periodice Universale (UPR)”, finanțat de către Ministerul Afacerilor Externe al Norvegiei, co-finanțat și implementat de către Programului Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) Moldova și Oficiul Înaltului Comisar ONU pentru Drepturile Omului (OHCHR).