Linia fierbinte (Apel de pe telefonul fix)

0-8003-3388

Start nominalizări pentru concursul Gala Premiilor pentru Egalitate

Chișinău, 1 martie 2019 – Astăzi, de ziua ZERO DISCRIMINARE, Consiliul pentru prevenirea și eliminarea discriminării și asigurarea egalității dă startul înscrierilor la concursul Gala Premiilor pentru Egalitate, organizat în premieră în Republica Moldova. Evenimentul își propune să premieze persoanele/entitățile lideri în acțiuni concrete de prevenire a discriminării, promovare a egalității și de protecție împotriva discriminării. Scopul competiției este de a identifica și promova modelele de bună practică în domeniul nediscriminării în Republica Moldova.

Câștigătorii vor fi desemnați de către o Comisie de concurs, iar premiul oferit reprezintă un trofeu atestat ca fiind unic în Republica Moldova.

Pentru concurs, pot fi nominalizate, în funcție de secțiune, persoane fizice, entități private și instituții publice active în domeniul drepturilor omului, organizații neguvernamentale, asociații de studenți și tineri, care desfășoară activități de susținere a principiului nediscriminării.

Secțiunile la care puteți înainta nominalizările:

1) Cel mai proactiv ONG

2) Cea mai proactivă entitate privată

3) Cea mai proactivă instituție publică

4) Cel mai activ petiționar

5) Cel mai proactiv jurnalist/instituție media

Dosarele pot fi înaintate spre jurizare de către orice persoană sau entitate în limbile română, engleză, rusă sau oricare altă limbă minoritară în Republica Moldova.

Termenul limită de înaintare a dosarelor de nominalizare este 10 aprilie 2019. Acestea pot fi expediate în format electronic la adresa info@egalitate.md cu mențiunea Nominalizare Gala Premiilor pentru Egalitate, sau pot fi prezentate într-un plic sigilat, cu aceeași mențiune, expediat prin poștă sau depus personal la adresa: Bd. Ștefan cel Mare 180, of. 405 MD-2004, mun. Chișinău, Republica Moldova.

Pentru Informații suplimentare privind condițiile de desfășurare a concursului consultați Regulamentul Gala Premiilor pentru Egalitate

Pentru nominalizare, completați Formularul.