Linia fierbinte (Apel de pe telefonul fix)

0-8003-3388

Sesiune de instruire pentru militarii Brigăzii 1 mobil-operative a Departamentului Trupelor de Carabinieri

Marți, 22 august, președintele Consiliului – Ian Feldman, împreună cu Olga Bulmaga, șefa aparatului administrativ, au desfășurat o sesiune de instruire pentru militarii Brigăzii 1 mobil-operative a Departamentului Trupelor de Carabinieri.

În timpul instruirii a fost prezentate atribuțiile Consiliului în calitate de mecanism național pentru prevenirea și combaterea discriminării, precum și modalitatea de adresare a plângerilor către Consiliu. De asemenea, în cadrul sesiunii de instruire au fost prezentate formele de discriminare, criteriile protejate precum și adusă drept exemplu cazuistica Consiliului. Participanții au demonstrat un interes înalt față de tematica prezentării, implicându-se activ prin punerea de întrebări și participare la exercițiul practic.

La sfârșitul instruirii președintele Consiliului Ian Feldman, Olga Bulmaga, șefa aparatului administrativ și Iulia Serbinovici, consultantă în Secția promovare oportunități egale, au fost onorați cu diplome pentru colaborare, implicare și participare activă în prevenirea și combaterea discriminării în Republica Moldova în parteneriat cu militarii din Brigada 1 mobil-operative a Departamentului Trupelor de Carabinieri.