Linia fierbinte (Apel de pe telefonul fix)

0-8003-3388

Rezultatele Concursului „Cel mai bun slogan împotriva discursului de ură, prejudecăților și stereotipurilor”

Oficiul Avocatului Poporului și Consiliul pentru prevenirea şi eliminarea discriminării și asigurarea egalității   anunță rezultatele Concursului „Cel mai bun slogan împotriva discursului de ură, prejudecăților și stereotipurilor” care este parte a acțiunii de mobilizare pe rețelele de socializare  #MoldovaFaraStereotipuriSiPrejudecati și #MoldovaFărăDiscursDeUră .

Concursul  „Cel mai bun slogan împotriva discursului de ură, prejudecăților și stereotipurilor” a fost organizat de Oficiul Avocatului Poporului și Consiliul pentru prevenirea şi eliminarea discriminării și asigurarea egalității  în perioada 15 octombrie – 15 noiembrie 2019.

Acest Concurs este parte a acțiunii de mobilizare pe rețelele de socializare  #MoldovaFaraStereotipuriSiPrejudecati și #MoldovaFărăDiscursDeUră , organizate de OAP și CPEDAE. Acțiunea de mobilizare a  urmărit scopul de a promova toleranța și a contribui la combaterea discriminării, discursului de ură, stereotipurilor și prejudecăților.  Reprezentanții Oficiului Avocatului Poporului și ai CPEDAE au distribuit pe rețelele de socializare mesaje, inclusiv video, de zero toleranță față de discursul de ură, discriminare pe diferite criterii, au chemat la combaterea prejudecăților și stereotipurilor existente în societate, a exprimărilor care declanșează xenofobia, antisemitismul sau alte forme de ură pornite din intoleranță. Mesaje video în susținerea Campaniei au fost lansate de către Avocatul Poporului Mihail Cotorobai, Avocatul Poporului pentru drepturile copilului Maia Bănărescu împreună cu elevi de la Liceul „Mihai Viteazul” din Chișinău, Consiliul pentru Egalitate, de către deputatul Mihail Popșoi, Oficiul ONU pentru Drepturile Omului Moldova.

La Concurs au participat 64 de mesaje.  Oficiul Avocatului Poporului și Consiliul pentru prevenirea şi eliminarea discriminării și asigurarea egalității  au apreciat sloganele pozitive şi inspirate, expresive și pertinente,  relevante problemelor de actualitate ce țin de discriminare, discurs de ură, intoleranță, stereotipuri și prejudecăți care au  argumentat convingător necesitatea schimbării de atitudini.

Mulțumim pe această cale tuturor participanților și menționăm că pentru noi este valoros fiecare mesaj pentru faptul că el semnifică o poziție, o atitudine, dar și solidaritate față de campania lansată. Dorim succes tuturor participanților.

Învingătorii Concursului sunt:

  1. Petru Ciobanu
  2. Andreea Răileanu
  3. Anastasia Pelivan
  4. Daniela Șchiopu
  5. Lena Sb
  6. Daniela Vacarciuc
  7. Lucia Gligor
  8. Iana Scurtu
  9. Daniela Gligor
  10. Angela Frolov

Suplimentar am apreciat implicarea: Cristinei Oancea, a Elenei Vorotneac  și a lui Andrei Gospodarenco

Rugăm toți câștigătorii menționați mai sus să se prezinte la sediul Oficiului Avocatului Poporului (mun.Chișinău, str. Sfatul  Țării, nr.16, sala mare) miercuri, 20 noiembrie 2019 la ora 14.00 la evenimentul de premiere a câștigătorilor. (Detalii la numărul de telefon: 060002667 – persoana de contact Ina  Galan).