Linia fierbinte (Apel de pe telefonul fix)

0-8003-3388

Președintele Consiliului – lector la Școala de vară din România

În perioada 8-13 iulie, Președintele Consiliului Ian Feldman participă în calitate de lector la Școala de vară – ,,Grupuri de risc și servicii sociale de suport. Dreptul la nediscriminare”, care are loc în România,  județul Constanța.

Sub forma unor sesiuni interactive, participanții la eveniment sunt familiarizați cu principiul egalității de șanse și al nediscriminării, dar și alte aspecte din domeniul respectării drepturilor omului. Un capitol aparte este dedicat cadrului legislativ și politicilor din domeniul prevenirii și combaterii discriminării, fiind realizată o analiză comparativă între legislația din România și Republica Moldova. Alte subiecte abordate în cadrul instruirii se referă la prevenirea și combaterea  consumului și traficului de droguri, testarea HIV, precum și consilierea pre și post test HIV.

Școala de vară  este la a X-a ediție, iar pentru al II-lea an consecutiv, Consiliul răspunde invitației venite din partea Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării din România. Prin astfel de evenimente se realizează un schimb bilateral de experiență între experți și se consolidează colaborarea pe segmentul de interes comun: prevenirea și combaterea discriminării.