Linia fierbinte (Apel de pe telefonul fix)

0-8003-3388

Premierea câștigătorilor Concursului ,,Cel mai bun slogan împotriva discursului de ură, prejudecăților și stereotipurilor”

La 16 noiembrie, anual, este marcată pe plan internațional Ziua Toleranței. În contextul acestei zilei, Consiliul pentru prevenirea și eliminarea discriminării și asigurarea egalității și Oficiul Avocatului Poporului au organizat mai multe activități de sensibilizare a populației în vederea creșterii gradului de toleranță și acceptare a diversității. Una dintre acțiunile propuse a constituit și desfășurarea Concursului „Cel mai bun slogan împotriva discursului de ură, prejudecăților și stereotipurilor”, parte a acțiunii de mobilizare pe rețelele de socializare #MoldovaFaraStereotipuriSiPrejudecati și #MoldovaFărăDiscursDeUră

Concursul s-a desfășurat timp de o lună (15.10-15.11.2019) pe rețelele de socializare, iar participanții au fost îndemnați să prezinte sloganuri împotriva discriminării, intoleranței și a discursului de ură. Astfel, au fost mobilizate mai multe persoane, printre care elevi, studenți, profesori, persoane cu dizabilități, etc. care au înaintat 64 mesaje-sloganuri ce încurajează egalitatea, toleranță și condamnă discriminarea și discursul de ură.

La 20 noiembrie a avut loc evenimentul de premiere a participanților care au propus cele mai reușite mesaje, în opinia organizatorilor.

Sloganurile premiate sunt următoarele:

Petru Ciobanu: „Oricine are un viitor, de nu-i urât de-al său popor, Oricine are o speranță, de nu-i discriminat în viață”.

Andreea Răileanu: „Într-o societate plină de ură și prejudecăți, fii tu cel care NU judecă, dar acceptă schimbarea lumii”.

Anastasia Pelivan: „Societatea unită şi contemporană nu are loc de stereotipuri, prejudecăți şi ură. Fii mai bun şi începe schimbarea de la tine”.

Daniela Șchiopu: „O societatea fără prejudecăți și stereotipuri este una care evoluează continuu”.

Elena Sârbu: „Stereotipurile și prejudecățile – bariere în cunoașterea și acceptarea aproapelui”.

Daniela Vacarciuc: „Ura te face urât. Fii Frumos!”

Lucia Gligor: „Toleranța e primul pas spre pace”.

Iana Scurtu: „Stop ură și discriminare! Toți avem un loc sub soare!”

Daniela Gligor: „Fii vocea care sparge stereotipuri!”

Angelica Frolov: „Cuvântul de ură distruge, dar începe cu inima celui care-l pronunță”.

Cristina Oncea: „NU instiga la URĂ, promovează TOLERANŢA!”

Elena Vorotneac: „Iubește, călătorește, fă bine, ai grijă de tine și nu-ți pierde timpul judecând pe alții”.

Andrei Gospodarenco: „Transmite valori și cultivă speranță!”

Este de menționat că, pentru o apreciere cât mai obiectivă a sloganurilor recepționate, fiecare angajat al instituțiilor organizatoare a fost antrenat în acest exercițiu, exprimându-și votul pentru mesajul preferat, iar cele care au acumulat cele mai multe aprecieri au devenit și câștigătoare.

Mulțumim tuturor participanților.