Linia fierbinte (Apel de pe telefonul fix)

0-8003-3388

Marcarea Zilei naționale de comemorare a victimelor Holocaustului

Astăzi, 29 ianuarie 2019, Ian Feldman, președintele Consiliului pentru prevenirea și eliminarea discriminării și asigurarea egalității și Evghenii Goloșceapov, membrul Consiliului au participat la masa rotundă „Comemorarea Holocaustului în Republica Moldova” la mitingul-recviem desfășurat la Memorialul ”Victimelor fascismului”, precum și la inaugurarea Expoziției „Holocaustul în Basarabia”. Evenimentele au avut loc sub auspiciul Parlamentului Republicii Moldova în contextul marcării Zilei naționale de comemorare a victimelor Holocaustului.

La nivel internațional, ziua de 27 ianuarie a fiecărui an este declarată drept prima comemorare universală a victimelor Holocaustului. Această zi marchează eliberarea lagărelor de concentrare naziste şi sfârşitul Holocaustului în care 6 milioane de evrei au fost ucişi de către regimul nazist, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

Holocaustul a rămas în istorie drept unul dintre cele mai îngrozitoare genociduri care a supus pericolului evreii, romii și reprezentanții altor etnii.