Linia fierbinte (Apel de pe telefonul fix)

0-8003-3388

Invitație de presă: Conferința EGALITATEA PE ÎNȚELESUL TUTUROR

Invitație de presă

 

Stimați reprezentanți mass-media,

Consiliul pentru prevenirea și eliminarea discriminării și asigurarea egalității (Consiliul pentru Egalitate) vă invită  la Conferința Egalitatea pe înțelesul tuturor, care va avea loc miercuri, 10 octombrie 2018, ora 9:30 în Sala Roșie a Centrului de conferințe Summit Events (str. Tighina 49/3).

În cadrul evenimentului vor fi lansate 3 publicații care vor ajuta reprezentanții minorităților naționale, precum și persoanele cu dizabilități de vedere, intelectuale și mintale să-și protejeze dreptul la egalitate.

  • Versiunea ușor de citit și de înțeles a Legii cu privire la asigurarea egalității – material ilustrat, elaborat cu participarea persoanelor cu dizabilități cognitive și de învățare;
  • Ghidul petiționarului, care explică prin exemple reale situații de discriminare în baza criteriilor protejate. Este prima publicație din Moldova tipărită în 5 limbi ale minorităților naționale: rusă, ucraineană, găgăuză, bulgară, romani;

Pentru persoanele cu deficiențe de vedere, Ghidul a fost sonorizat și tipărit în alfabet Braille.

  • Ghidul dedicat autorităților, ce conține recomandări practice pentru a oferi informația specifică domeniului de activitate în format accesibil publicului.

La conferință vor participa persoane cu dizabilități de vedere, de învățare, reprezentanți ai minorităților naționale (Comunitatea rusă, ucraineană, găgăuză, bulgară și romă) și ai autorităților publice.

În premieră, Consiliul pentru Egalitate va anunța concursul național Premiul pentru Egalitate, care va fi acordat pentru asigurarea egalității în câmpul muncii, activism și promovarea egalității de către mass-media.

Materialele vor fi diseminate prin intermediul organizațiilor participante la conferință și vor fi accesibile în format electronic pe site-ul www.egalitate.md la secțiunea PUBLICAȚII.

Conferința Egalitatea pe înțelesul tuturor este organizată de Consiliul pentru prevenirea și eliminarea discriminării și asigurarea egalității în parteneriat cu Institutul de Reforme Penale și cu sprijinul Programului de finanțare a inițiativelor/proiectelor de schimbare în domeniul drepturilor omului. Programul dat este realizat cu participarea Institutului de Reforme Penale  în cadrul Proiectului “Consolidarea capacităților tehnice ale instituțiilor naționale pentru promovarea și protecția drepturilor omului”, finanțat de Ministerul Afacerilor Externe al Danemarcei și implementat de Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare.