Linia fierbinte (Apel de pe telefonul fix)

0-8003-3388

Invitație de presă

Stimați reprezentanți mass-media,

Consiliul pentru prevenirea și eliminarea discriminării și asigurarea egalității (Consiliul pentru Egalitate), în perioada 6-30 noiembrie, desfășoară Campania națională Drepturi egale pentru comunități rurale”, ce are drept scop informarea populației privind apărarea dreptului la egalitate și cunoașterea modalităților de protecție împotriva discriminării.

În cadrul campaniei, reprezentanții Consiliului pentru Egalitate vor merge în mai multe localități din Moldova, unde vor susține instruiri pentru profesori, educatori, medici, polițiști, asistenți sociali, angajați ai primăriei și ai oficiilor poștale. Totodată, în centrul localităților va fi amplasat ,,Standul egalității”, unde fiecare persoană va primi materiale informative pentru sporirea toleranței, acceptarea diversității și neadmiterea acțiunilor discriminatorii.

Campania de informare se va desfășura în localitățile: Congaz (Comrat), Corlăteni (Râșcani), Sipoteni (Călărași), Slobozia Mare (Cahul), Tvardița (Taraclia), Vărzărești (Nisporeni).

Congaz – 6 noiembrie 2018

 

11:00 – 15:00

Interacțiunea cu localnicii la ,,Standul egalității” amplasat în fața Primăriei

Adresa: str. Octombrie 85

 

14:00 – 15:30

 Instruire pentru autorități

Sala de conferințe a Primăriei

Tvardița – 9 noiembrie 2018

 

11:00 – 15:00

Interacțiunea cu localnicii la ,,Standul egalității” amplasat în fața Casei de cultură
 

14:00 – 15:30

 Instruire pentru autorități

Sala de conferințe, et. II  Casa de Cultură

Campania este organizată de Consiliul pentru prevenirea și eliminarea discriminării și asigurarea egalității în parteneriat cu Institutul de Reforme Penale și cu sprijinul Programului de finanțare a inițiativelor/proiectelor de schimbare în domeniul drepturilor omului. Programul dat este realizat cu participarea Institutului de Reforme Penale, în cadrul Proiectului „Consolidarea capacităților tehnice ale instituțiilor naționale pentru promovarea și protecția drepturilor omului”, finanțat de Ministerul Afacerilor Externe al Danemarcei și implementat de Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare.