Linia fierbinte (Apel de pe telefonul fix)

0-8003-3388

Donaţie de carte la Biblioteca Publică de Drept

Consiliului pentru prevenirea şi eliminarea discriminării a desfăşurat astăzi o activitate în cadrul campaniei de informare „OAMENI BUNI”. Biblioteca Publică de Drept a beneficiat de o donaţie de cărţi, acestea fiind printre puţinele materiale de specialitate privind fenomenul discriminării, care pot fi consultate de către vizitatori.

În cadrul aceleiaşi activităţi, Olga Bulmaga, şefa Aparatului administrativ a susţinut şi o lecţie publică despre prevederile şi implementarea Legii 121 cu privire la asigurarea egalităţii.

„Am fi foarte bucuroşi dacă şirul acestor instruiri publice ar continua. Experienţa în cadrul bibliotecii ne spune că majoritatea vizitatorilor nu cunosc despre un cadru legal care vine să apere populaţia împotriva actelor de discriminare. Mizăm şi pe organizarea unor discuţii publice cu participarea persoanelor care au fost discriminate şi care au recurs la revendicarea drepturilor sale” a afirmat Silvia Antofiev, directorul Bibliotecii Publice de Drept, cu care Consiliul are un acord de colaborare încă din anul 2014.

Activitatea se înscrie în şirul de acţiuni din cadrul campaniei de informare #oamenibuni #legea121epentrutoti lansată de către Consiliu la începutul lunii iunie, organizată cu suportul proiectului „Susținerea Instituțiilor Naționale pentru Protecția și Promovarea Drepturilor Omului (INPPDO) conform recomandărilor Comitetelor Convențiilor ONU și Revizuirii Periodice Universale (UPR)”, finanțat de către Ministerul Afacerilor Externe al Norvegiei, co-finanțat și implementat de către Programului Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) Moldova și Oficiul Înaltului Comisar ONU pentru Drepturile Omului (OHCHR).

Această campanie urmăreşte informarea populaţiei despre Legea 121 privind asigurarea egalităţii, ca fiind o lege ce asigură respectarea drepturile tuturor persoanelor care trăiesc pe teritoriul Republicii Moldova.