Linia fierbinte (Apel de pe telefonul fix)

0-8003-3388

Discursul instigator la ură în perioada alegerilor – subiectul unei conferințe internaționale

Astăzi, 12 martie 2019, președintele Consiliului Ian Feldman participă la Conferința internațională „Discursul de ură în perioada campaniei electorale”, care are loc la Tbilisi, Georgia. La eveniment participă reprezentanți ai instituțiilor de stat, ai societății civile și organizațiilor internaționale.

În cadrul conferinței, Ian Feldman va avea două intervenții în care va vorbi despre „Discursul de ură între standarde și practici” și va prezenta un studiu de caz „Discursul de ură în perioada campaniei electorale”. La finalul evenimentului va fi elaborat un raport în care se vor include recomandările instituțiilor bazate pe practica internațională ce vin să combată discursul de ură și instigările la ură în timpul alegerilor.

Conferința a fost deschisă de Președintele Oficiului Consiliului Europei în Georgia Cristian Urse și de Președintele Asociației Tinerilor Avocați Sulkhan Saladze.

Din 2013 până în prezent, Consiliu a examinat circa 22 cazuri în care a fost invocată instigarea la discriminare.

O reflectare mai amplă a situației privind instigarea la discriminare și discursul de ură se găsește în DISCURSUL DE URĂ ȘI INSTIGAREA LA DISCRIMINARE în spațiul public și mass-media din Republica Moldova și în Raportul de monitorizare a mass-mediei privind incluziunea minorităților în procese electorale.