Linia fierbinte (Apel de pe telefonul fix)

0-8003-3388

DIALOG ONLINE  „...DESPRE ȘI PENTRU JURNALIȘTI ÎN PERIOADĂ DE CRIZĂ – DREPTURILE OMULUI ÎN CONTEXTUL COVID-19...”

Oficiul ONU pentru Drepturile Omului, prezenţa în Republica Moldova, în colaborare cu Oficiul Avocatului Poporului, Consiliul pentru Prevenirea şi Eliminarea Discriminării şi Asigurării Egalităţii, precum şi Centrul pentru Jurnalism Independent anunţă organizarea unui Dialog online cu tematica „…Despre şi pentru jurnalişti în perioadă de criză – drepturile omului în contextul COVID-19…”.

Invităm pentru participare activă jurnaliștii, profesioniștii din domeniul mass-media, dar şi bloggerii, vloggerii și influencerii pentru o mai bună sensibilizare, conştientizare şi înţelegere a comunicării conforme drepturilor omului.

În cadrul dialogului interactiv urmează să discutăm despre:

🔶 importanţa mesajelor care împuternicesc, unesc și promovează zero toleranță pentru stigmatizare și discriminare;

🔶 standardele de publicare proactivă a informației în perioada crizei, generate de COVID-19;

🔶 avertizorii de integritate în perioadă de criză sanitară;

🔶 şi, totodată, urmează să prezentăm experiența persoanelor afectate de COVID-19 pentru o mai bună sensibilizare, conştientizare şi înţelegere a fenomenelor discutate.

Totodată, Oficiul ONU pentru drepturile omului va lansa Ghidul de Comunicare conformă cu drepturile omului pe timp de criză pentru jurnaliști, prezentând, în acest sens, aspectele cheie ale comunicării inclusive, şi va prezenta, totodată, diverse aspecte din Ghidul terminologic pentru mass-media în comunicarea cu și despre grupurile vulnerabile discriminării, la fel produs de Oficiu.

CINE: Oficiul ONU pentru Drepturile Omului din Moldova (OHCHR).

CE: Dialog Online cu Experți în domeniul Drepturilor Omului pentru Jurnaliști și Specialiști în domeniul de comunicare.

CÂND: 5 iunie 2020, ora 15.00.

UNDE: Înregistrează-te AICI!https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdBlMXbLI4KE74IBq-vmENvkFf9m3jK2sEcz3RRXEYvaR-M9Q/viewform

EȘTI DEACORD că, criza cauzată de pandemie a afectat țara și oamenii – fără a ne întreba cine suntem și ce statut social avem?

AI SIMȚIT, că unele dintre drepturile tale fundamentale, sau ale celor despre care scrii – au fost încălcate sau limitate?

AI OBSERVAT, că în perioada crizei unele grupuri sociale au devenit foarte vulnerabile sau chiar și mai vulnerabile  și sunt în risc de a fi stigmatizate sau discriminate?

CAUȚI resurse și instrumente practice pentru a reflecta criza corect, coerent, imparțial și echidistant, dar și pentru a ajunge la oameni primul cu informație de interes public veridică?

JURNALISMUL demult nu este doar un job – este stilul tău de viață pentru că contribui la schimbare prin mesaje livrate la subiecte sensibile și de interes public pe timp de criză?

VOM DISCUTA despre aspectele cheie de comunicare conformă cu drepturile omului în situații de criză și anume: Comunicarea incluzivă și mesajele care împuternicesc, unesc și promovează zero toleranță față de stigmatizare și discriminare.

VEI FI INFORMAT despre standardele de publicare proactivă, dar și cum ar trebui să fie protejați avertizorii de integritate în perioadă de criză.

AGENDA evenimentului este anexată la invitație.

Pentru confirmarea participării și mai multe detalii, contactați: Xenia Siminciuc, Consultantă în domeniul egalității și incluziunii, Oficiul ONU pentru Drepturile Omului din Moldova la adresa de e-mail: consultant.siminciuc@ohchr.org  sau la numărul de telefon: 0684 88 663.