Linia fierbinte (Apel de pe telefonul fix)

0-8003-3388

Consiliul a susținut cursuri on-line pentru angajații din mediul public și privat

Prevenirea și combaterea discriminării în câmpul muncii a constituit tematica abordată în cadrul  seminarelor la care au participat reprezentanți din instituțiile publice și private din țară.

Seminarele desfășurate la data de 28, 29 iulie au fost susținute de șefa aparatului administrativ Olga Bulmaga și Carolina Bagrin-șefa direcției combaterea discriminării, care în special s-au axat pe prevenirea și combaterea discriminării în domeniul câmpul muncii, care, conform statisticii Consiliului, se află în topul domeniilor în care sunt raportate și constatate faptele de discriminare.

Cum se poate manifesta discriminarea în relațiile de muncă; formele de discriminare; excepțiile justificate; care sunt cerințele esențiale și determinante la angajare, precum și sancțiunile legale pentru încălcarea dreptului la egalitate în câmpul muncii au fost doar câteva dintre subiectele discutate și explicate participanților la seminare. De asemenea, la runda de întrebări și răspunsuri, participanții au fost interesați să cunoască modalitățile de raportare a faptelor de discriminare, precum și cele de protecție împotriva discriminării.

Seminarul de instruire face parte din șirul activităților ce se desfășoară în cadrul campaniei de sensibilizare „Toți diferiți, toți egali” în contextul marcării, la 31 iulie 2020, a 7 ani de la fondarea Consiliului.

În anul 2018, Consiliul a creat platforma on-line de verificare a anunțurilor de angajare din perspectiva respectării standardelor privind nediscriminarea http://egalitate.md/verifica-anunt/ și a elaborat ghiduri practice de prevenire a manifestărilor discriminatorii la întocmirea anunțurilor de recrutare, dar și în cadrul interviurilor de angajare, care sunt disponibile accesând linkurile de mai jos: http://egalitate.md/wp-content/uploads/2016/04/Ghid-practic_pentru-web.pdf http://egalitate.md/wp-content/uploads/2016/04/Pliant_WEB.pdf