Linia fierbinte (Apel de pe telefonul fix)

0-8003-3388

Consiliul s-a autosesizat pe marginea cazului din grădinița Nr. 32

Membrul Consiliului pentru prevenirea și eliminarea discriminării și asigurarea egalității Andrei Brighidin, la data de 9 noiembrie, curent s-a autosesizat referitor la postarea publică de pe rețelele de socializare, prin care un părinte, copilul căruia frecventează grădinița nr. 32 din municipiul Chișinău, prezintă o informație în care pot fi identificate câteva elemente ce par a fi discriminatorii.

Pe rețeaua socială, mămica copilului face publică o poză prin care se prezintă într-o imaginea bruiată fețele unui grup de copii, participând la o activitate în cadrul grădiniței. Din imagine se poate observa vestimentația copiilor, care este identică, excepție fiind îmbrăcămintea unui copil. Din declarația mamei, reiese că ar fi discriminat de către educatoare, pe motiv că părintele refuză să achite taxa solicitată.

Dat fiind faptul că persoana care a făcut publică postarea sugerează ideea că, în asemenea situație, copilul ar putea fi o potențială victimă a discriminării, astăzi, a fost înregistrată nota de autosesizare, iar în urma investigațiilor care urmează să se desfășoare se vor elucida toate circumstanțele cauzei.