Linia fierbinte (Apel de pe telefonul fix)

0-8003-3388

Consiliul pentru prevenirea și eliminarea discriminării și asigurarea egalității și-a desemnat câștigătorii Premiului pentru Egalitate 2019

23 mai 2019, CHIŞINĂU – Consiliul pentru prevenirea și eliminarea discriminării și asigurarea egalității a organizat, în premieră pentru Republica Moldova, Gala Premiilor pentru Egalitate.

În cadrul evenimentului au fost anunțate și premiate cele patru persoane/entități care s-au evidențiat prin acțiuni cu impact social pe care le-au desfășurat în vederea prevenirii și combaterii discriminării, precum și promovarea egalității și a toleranței sociale.

Astfel, la categoria Cel mai proactiv ONG au parvenit 5 nominalizări, iar câștigător este Centrul de Drept al Femeilor, organizație înregistrată în anul 2009, ce adună femei-juriste din Republica Moldova, care pledează pentru asigurarea egalității între femei și bărbați în viața publică și privată.

Cea mai proactivă instituție publică  a fost desemnat Centrul de Instruire Continuă în Domeniul Electoral, constituit pe lângă Comisia Electorală Centrală (CEC) în anul 2013, care își orientează activitățile către grupurile vulnerabile, pentru a spori incluziunea electorală a tuturor persoanelor, în special, a persoanelor cu nevoi speciale și a minorităților etnice.

Portalul de știri MOLDOVA.ORG este câștigătorul la secțiunea Cel/Cea mai proactiv/ă jurnalist/ă sau instituție media, pentru publicarea în spațiul mediatic a materialelor de promovare a egalității și toleranței sociale.

La categoria Cel/Cea mai activ/ă petiționar/ă  se decernează dna Natalia Ciobanu, pentru abordarea unei probleme semnificative de discriminare cu impact colectiv.

De asemenea, au fost înmânate două diplome de încurajare pentru acțiunile remarcabile în prevenirea și combaterea discriminării și asigurarea egalității:

  • Eugenia Crețu, nominalizată la secțiunea Cel/Cea mai proactiv/ă jurnalist/ă sau instituție media
  • Centrul pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilități, nominalizat pentru secțiunea Cel mai proactiv ONG.

Fiecărui câștigător i-a fost oferit Trofeul Premiul pentru Egalitate 2019 și diplomă de apreciere.

Din membrii juriului pentru desemnarea câștigătorilor au făcut parte membrii Consiliului: Ian Feldman, Andrei Brighidin, Svetlana Doltu, Evghenii Alexandrovici Goloșceapov, Victorina Luca; Olesea Perean, coordonatoarea națională în domeniul drepturilor omului în cadrul Oficiului ONU de la Chișinău, Nadejda Hriptievschi experta în justiție de la Centrul pentru Resurse Juridice din Moldova și Olga Vacarciuc, reprezentantă Oficiul Avocatului Poporului.