Linia fierbinte (Apel de pe telefonul fix)

0-8003-3388

Consiliul lansează campania de sensibilizare „Toți diferiți, toți egali”

La 1 iulie 2020, Consiliul pentru prevenirea și eliminarea discriminării și asigurarea egalității lansează campania de sensibilizare „Toți diferiți, toți egali”, organizată în contextul marcării a 7 ani de activitate.

În parteneriat cu mai multe organizații neguvernamentale, dar și persoane voluntare care apără drepturile persoanelor din grupurile vulnerabile ne-am propus prin această campanie, pe de o parte, să contribuim la creșterea numărului de persoane care luptă pentru asigurarea dreptului la egalitate la nivel de societate și promovarea egalității ca drept fundamental, iar, pe de altă parte, să sensibilizăm populația asupra necesității de adoptare a unui comportament non-discriminatoriu și respect reciproc.

 Astfel, pe perioada implementării campaniei, care va dura până la 31 iulie, când marcăm 7 ani de la fondarea Consiliului, vom realiza mai multe activități propuse pentru următoarele segmente:

Istoria unui luptător, ne propunem să aducem în lumina reflectoarelor persoanele din ONG-uri, precum și alți participanți activi (printre care și persoane care regulat se adresează Consiliului) care luptă pentru asigurarea dreptului la egalitate. Acțiunile planificate urmează să motiveze populația să cunoască, să promoveze și să-și revendice mereu dreptul la egalitate, nu doar în situația când sunt victime ale vreunui fapt de discriminare.

Prin informare, nu admit discriminare, în zilele 28 și 29 iulie, persoane angajate din domeniul public și privat, vor participa la sesiuni on-line de instruire în domeniul prevenirii și combaterii discriminării în câmpul muncii. Prin această activitate ne propunem atât să creștem numărul angajaților care își revendică dreptul la egalitate și nediscriminare, cât și să ne asigurăm că angajații cunosc să integreze principiul egalității și nediscriminării în activitatea pe care o desfășoară.

Activitatea Consiliului pe timp de pandemie, în contextul situației actuale provocate de Covid-19, vom realiza un filmuleț cu participarea angajaților Consiliului, prin care vom reflecta cum decurge activitatea zilnică a acestora, urmare a adaptării condițiilor de muncă în conformitate cu recomandările autorităților, fără a fi afectată eficiența și calitatea sarcinilor îndeplinite.

Campania are loc în colaborarea cu: Centrul de Drept al Femeilor, Alianța Organizațiilor pentru Drepturile persoanelor cu Dizabilități, Motivație, GENDERDOC–M, Buzî Fiodor.

Sloganurile / mesajele campaniei:  „Toți diferiți, toți egali”

Scopul campaniei: Fortificarea capacității de apărarea a dreptului nediscriminare, prin creșterea numărului de mesageri ai egalității, la nivel de societate, pentru cunoașterea, promovarea și revendicarea dreptului la egalitate.

Hashtag-urile campaniei:   #totidiferititotiegali