Linia fierbinte (Apel de pe telefonul fix)

0-8003-3388

ANUNȚ: Este lansat concursul „CEL MAI BUN SLOGAN ÎMPOTRIVA DISCURSULUI DE URĂ, PREJUDECĂȚILOR ȘI STEREOTIPURILOR”!

#MoldovaFaraStereotipuriSiPrejudecati și #MoldovaFărăDiscursDeUră sunt hashtag-urile acțiunii de mobilizare pe rețelele de socializare, lansată de către Oficiul Avocatului Poporului (OAP) și Consiliul pentru prevenirea discriminării și asigurarea egalității (CPEDAE)

Acțiunea de mobilizare se va desfășura pe rețelele de socializare în perioada 15 octombrie -15 noiembrie și urmărește scopul de a promova toleranța și a contribui la combaterea discriminării, discursului de ură, stereotipurilor și prejudecăților. Reprezentanții Oficiului Avocatului Poporului și ai CPEDAE vor distribui pe rețelele de socializare mesaje, inclusiv video, de zero toleranță față de discursul de ură, discriminare pe diferite criterii, vor chema la combaterea prejudecăților și stereotipurilor existente în societate, a exprimărilor care declanșează xenofobia, antisemitismul sau alte forme de ură pornite din intoleranță.

Politicieni, demnitari, formatori de opinie, jurnaliști, activiști civici, vedete sunt invitați să se alăture acțiunii de mobilizare, lansând mesaje scrise sau video prin care să condamne orice manifestări de ură și discriminare, să cheme la unitate și coeziune, la solidaritatea socială, la acceptarea diferențelor și promovarea egalității.
În același timp internauții sunt îndemnați să participe la Concursul „Cel mai bun slogan împotriva discursului de ură, prejudecăților și stereotipurilor” (vezi atașat REGULAMENT-CONCURS).
Pași de urmat:
Pentru a participa la concurs participanții trebuie:

– Să dețină un cont de utilizator Facebook;
– Să dea like & share postării cu evenimentul creat pe pagina de Facebook a Oficiului Avocatului Poporului sau a Consiliul pentru prevenirea și eliminarea discriminării și asigurarea egalității;
– Să plaseze ca și comentariu un slogan/slogane împotriva discursului de ură la rubrica Discuții de pe postarea Evenimentul Concursul ”Cel mai bun slogan împotriva discursului de ură”.
Internauții care vor expedia cele mai reușite slogane vor fi premiați cu cadouri în cadrul evenimentului de bilanț al Acțiunii de mobilizare, pe 15 noiembrie, cu prilejul Zilei Internaționale a Toleranței.

Pentru mai multe informații referitoare la concurs, vă rugăm să ne scrieți pe paginile Oficiului Avocatului Poporului și Consiliului pentru egalitate de pe Facebook, în mesagerie sau la e-mail ina.galan@ombudsman.md, telefon: 060002667 și  consiliulegalitate@gmail.com, telefon: 022212724.